Aeres MBO Barneveld heeft een unieke leer- en werkomgeving die inspirerend en uitdagend is voor onze leerlingen, cursisten en medewerkers. We hebben als enige school in Europa een dierentuin-status. Met ca. 2000 dieren op onze campus leer en werk je letterlijk tussen de dieren. Plezier, Passie en Praktijkgericht zijn, dat is waar onze school om draait.

Als kenniscentrum op het gebied van dierverzorging werkt Aeres MBO Barneveld voortdurend aan de verdere ontwikkeling hiervan. Onderdeel daarvan is het verkrijgen van de dierentuinlicentie, met daarin aandacht voor conservatie, dierecologie en educatie. Al met al een school in beweging!

Al meer dan 65 jaar zijn wij dé opleider in de sector Dier met kwalitatief hoogstaand theorie- en praktijkgericht onderwijs. Met een diploma van Aeres MBO Barneveld (voorheen Groenhorst Barneveld) kun je verder studeren aan het hbo of aan de slag als professional.

Uitgelichte opleidingen

  • Paraveterinair dierenartsassistent 
    Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen.
  • Vakbekwaam medewerker dierverzorging
    Je hebt een passie voor dieren en wilt met dieren werken. Als vakbekwaam medewerker dierverzorging weet je veel over gezelschapsdieren. Je werkt vaak zelfstandig, op aanwijzing van een leidinggevende, en dan ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, zoals de verzorging, gezondheid en voeding van de dieren.

Aeres MBO Barneveld

Specialiteit(en)
Dierenartsassistent, Dierverzorger, Middelbare scholen, Opleidingen / Instituten / Instellingen, Voedingsassistent
Niveau
mbo
Type
Opleiding
Opleider
Aeres MBO
Website
https://www.aeresmbo.nl

Opleidingen bij Aeres MBO

Aeres MBO Barneveld heeft een unieke leer- en werkomgeving die inspirerend en uitdagend is voor onze leerlingen, cursisten en medewerkers. We hebben als enige school in Europa een dierentuin-status. Met ca.

mbo

Aeres MBO Barneveld heeft een unieke leer- en werkomgeving die inspirerend en uitdagend is voor onze leerlingen, cursisten en medewerkers. We hebben als enige school in Europa een dierentuin-status. Met

mbo
Barneveld, Nederland