Instituut CAM wil een brug slaan tussen zowel de reguliere als de complementaire gezondheidszorg. Dit doet zij door onderwijs te organiseren, zowel incompany als op individuele aanvraag. Samenwerking tussen complementaire en reguliere gezondheidszorg staat daarbij centraal.

De opleidingen van Instituut CAM zijn van diverse omvang in het CAM domein, waarbij verdieping, nieuwe inzichten en zelfontwikkeling centraal staan. 

Aanbod in opleidingen in het CAM domein

Voor wie is de opleiding tot Energetisch therapeut?
Het kan zijn dat jij nu al meer energie om je heen voelt, ervaart en ziet, dan veel andere mensen. Je wilt die vaardigheid leren inzetten om er anderen mee te helpen. Tijdens de opleiding tot Energetisch Therapeut kun je je hierin bekwamen en je professioneel ontwikkelen als therapeut. Al tijdens de opleiding kun je beginnen met je eigen behandelpraktijk. Lees hier verder over de opleiding Energetische therapie

Voor wie is de opleiding Natuurgeneeskundige therapie?
Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die elementen uit de natuur willen inzetten om mensen te helpen het zelfgenezend vermogen te activeren. Je bent praktisch ingesteld en bent nieuwsgierig en leergierig. Voor onze opleiding heb je geen vooropleiding nodig. We hebben de opleiding zo opgezet dat je vanaf het begin de opgedane kennis kunt toepassen waardoor je in de les al heel veel vragen kunt stellen. Ook is de opleiding geschikt als je al onderdelen elders hebt gevolgd. Je kunt dan als ‘zij-instromer’ instromen. Lees hier verder over de opleiding Natuurgeneeskundie therapie.

Voor wie is de opleiding Leefstijlcoach?
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die met een MBO 4*, HBO of WO achtergrond praktisch aan de slag wil als leefstijlcoach. Je wilt cliënten begeleiden in het stellen van haalbare doelen en het maken van gezonde keuzes. Je wilt hen graag helpen om hun leven weer in handen te nemen. Je hebt affiniteit met gezondheid en met een holistische benadering van jouw cliënten. Misschien werk je al in een (para)medische beroep of heb je al ervaring in sociale-, voedings- of  bewegingsbegeleiding. Dan kom je mogelijk in aanmerking voor verkorting van de opleiding (minimaal 13 lesdagen). Lees hier verder over de opleiding Leefstijlcoach.

Voor wie is de opleiding Medische Basiskennis?
Met behulp van de Medische Basiskennis leer je onder andere hoe je een totaalbeeld van je cliënten vormt. Ook het vaststellen en behandelen van hun eventuele medische klachten komen hierbij aan bod. De scholing bestaat onder andere uit de onderdelen anatomie, fysiologie, pathologie en basale psychosociale basiskennis. Lees hier verder over de opleiding Medische Basiskennis.

Voor wie is de opleiding Psychosociale Basiskennis?
De Psychosociale Basiskennis wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de persoonlijke ontwikkeling op energetisch gebied. Tevens geeft de deelname je een mooie gelegenheid om gedurende de contactmomenten te sparren met collega therapeuten, zowel in opleiding als afgestudeerd, en de ervaren docenten. Door met hen ervaringen en ideeën uit te wisselen, verkrijg je informatieve tips vanuit de praktijk en kun je inspiratie opdoen. Lees hier verder over de opleiding Psychosociale Basiskennis.

Voor wie is de opleiding (Pre) master Energetische Therapie
Het kan zijn dat jij een verdieping zoekt waarbij de therapeut zich verder kan ontwikkelen van startbekwaam naar ervaren of Excellent therapeut. De Master opleiding sluit hier goed op aan. Misschien heb je niet de juiste vooropleiding en kan de pre-master jou helpen om alsnog toe te treden tot de Master Energetische Therapie. Lees hier verder over de (Pre) master Energetische Therapie.

Integrative Medicine -  Under construction

Bij- & Nascholingen

Bij- & Nascholingen van Instituut CAM zijn van diverse omvang aan voor CAM therapeuten uit verschillende disciplines. Van Natuurgeneeskundige, Energetische therapeuten en andere vakdisciplines, voor iedereen is er een passend aanbod. Vergroot je kennis en blijf je continu ontwikkelen om zo je cliënten nóg betere diensten te kunnen verlenen. Bekijk hier ons aanbod.

Vraag hier de Opleidingsgids aan

Dé CAM-opleider voor Positieve Gezondheidszorg

Specialiteit(en)
Coach, Leefstijl, Natuurgericht / spiritueel, Vaktherapeutische Beroepen
Niveau
Algemeen, HBO, MBO, Master, WO
Type
Cursus, Opleiding
Opleider
Instituut CAM
Website
https://instituut-cam.nl

Opleidingen bij Instituut CAM

Instituut CAM wil een brug slaan tussen zowel de reguliere als de complementaire gezondheidszorg. Dit doet zij door onderwijs te organiseren, zowel incompany als op individuele aanvraag. Samenwerking tussen complementaire

Algemeen, HBO, MBO, Master, WO
Utrecht, Nederland