Stichting Medische Opleidingen biedt één of meerdaagse (bij)scholing aan voor artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches in kleine klassen, zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied dat zij doceren.

Uitgelichte opleidingen

 • Long Opleiding
  Alles over de longen en longkanker. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met longpathologie te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Long Opeiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht op dag 12 en een eindtoets op dag 13. De duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 3 tot 5 uur per week.
 • Online cursus Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching
  In de BLCN geaccrediteerde online cursus ‘Borstkanker en de hulp van leefstijlcoaching’ krijgen leefstijlcoaches meer inzicht in hoe het behandel- en follow-up traject verloopt bij een vrouw die de diagnose borstkanker heeft gekregen en hoe deze vrouwen beter kunnen worden begeleid met leefstijlcoaching. Er zullen hulpmiddelen en tips worden gegeven voor de verschillende fases zoals diagnose, behandeling en follow-up.
 • Luchtvaartveiligheid in het ziekenhuis (CRM)
  De operatiekamer, intensive care, spoedeisende hulp, verpleegafdelingen en de polikliniek zijn voorbeelden van hoogcomplexe en soms stressvolle werkomgevingen. Je bent op zo’n afdeling werkzaam in een multidisciplinair team. Er kan sprake zijn van tijdsdruk en soms beperkt beschikbare informatie. In spoedgevallen heb je soms maar een kort moment om het juiste te doen. Hoe zorg je ervoor als zorgprofessional, manager of bestuurder dat je rustig en daadkrachtig blijft optreden in spoedsituaties, zonder het overzicht te verliezen?
 • Advanced Lifestyle Coaching
  Met deze post-HBO opleiding hebben we als doel om jou op plezierige en inspirerende wijze op te leiden tot een vakbekwame leefstijlcoach.
 • Hechtcursus
  In de Hechtcursus leren we je theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te zetten en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.
 • Mamma Opleiding
  ‘Alles over de borst en borstkanker’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met mammapathologie te behandelen en te begeleiden. De cursus wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren.
 • Colon Opleiding
  ‘Alles over colorectale aandoeningen en proctologie’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met goed- en kwaadaardige afwijkingen van colon, rectum en anus te behandelen en te begeleiden.
 • Cursus Kleine chirurgische verrichtingen
  In deze avondvullende cursus ‘Kleine chirurgische verrichtingen’ leren we je de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren. Onze docenten zijn chirurg en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.
 • Veneuze Duplex Cursus
  In deze cursus worden plenair de basisprincipes van duplex gedoceerd en er wordt onderwijs gegeven over oppervlakkige en diepe veneuze vaatanatomie en veneuze fysiologie dat van belang is voor het duplexonderzoek. Er wordt geoefend met de instellingen van het duplexapparaat waarna men zelf uitgebreid veneus duplexonderzoek kan verrichten op personen onder leiding van zeer ervaren duplexlaboranten.
 • Cursus Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer
  In deze cursus ‘Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer’ leren we je veilig en steriel werken op de poliklinische operatiekamer van jouw ziekenhuis of huisartsenpraktijk. Onze docenten zijn zelf werkzaam op de chirurgische afdeling van grote Nederlandse ziekenhuizen.

Stichting Medische Opleidingen

Specialiteit(en)
Arts, Doktersassistent, Leefstijl, Medisch ondersteunend, Medisch Specialist, Opleidingen / Instituten / Instellingen, Physician Assistant, Verpleegkundige
Niveau
hbo, mbo, wo
Type
Cursus, Opleiding, Vervolgstudie, Workshop
Opleider
Stichting Medische Opleidingen
Website
https://www.medischeopleidingen.nl

Opleidingen bij Stichting Medische Opleidingen

Stichting Medische Opleidingen

Stichting Medische Opleidingen

Stichting Medische Opleidingen biedt één of meerdaagse (bij)scholing aan voor artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches in kleine klassen, zodat er een optimale

hbo, mbo, wo